Full rulle på nye Rosendal Teater

I 2011 kjøpte Trym Næring Rosendal Teater av Trondheim kommune, og i 2016 ble det inngått leieavtale med Teaterhuset Avant Garden (nå Rosendal Teater). I august 2019 var ombyggingen ferdigstilt, og Østbyens nye kulturhus kunne endelig åpne.

Resultatet er et bygg skreddersydd for Rosendal Teater, et ikonisk bygg hvor nytt og gammelt står fint sammen. Leietaker er godt fornøyd med å komme inn i nye lokaler, hvor de har hatt en aktiv høst med mer enn 70 forestillinger. I tillegg har de en godt besøkt kafé. Jobben er gjort i samarbeid leietaker og gode entreprenører.

2 350 kvm med kultur

Rosendal Teaters historie strekker seg helt tilbake til 1921, og bygget har vært besøkt av mang en kino- og kulturentusiast. Nye Rosendal Teater består av to større saler med en kapasitet på inntil 650 personer, prøvesal, kafé/bar og kontorlokaler. Prosjektet har mottatt midler fra Kulturminnefondet, noe vi ser på som et kvalitetsstempel. Det opprinnelige bygget er vernet, og vi har valgt å la hovedbygget være i fokus. Dette skal det være mulig å kjenne igjen for de aller fleste. I tillegg satte vi opp et tilbygg, som preges av store vindusflater og glass. Totalt er bygget på 2 350 kvm.